si en
Na robu: kolesarjenje za življenjem
Na robu: kolesarjenje za življenjem

Danny MacAskill slovi po viralnih videih na Youtubu, kot so The Ridge, Cascadia in Imaginate: živce parajoči posnetki trikov na lokacijah, ki se raztezajo od gorskih vrhov, streh in opuščenih mest do filmskih kulis. Njegovo življenje je polno razburljivih doživetij, krvavih padcev in milijonov ogledov na spletu.

Poklicni rajder uličnih trialov za podjetji Red Bull in Santa Cruz Bicycles je odraščal v Dunveganu, odročnem škotskem mestecu na otoku Skye. Nato je postal kolesarski mehanik, toda njegova strast za triale je prerasla v nepričakovano kariero, ko je njegov debitantski video Inspired Bicycles z nedoumljivimi triki na edinburških ulicah postal viralen.


Danny je s filmi, med katerimi sta Imaginate, v katerem je filmsko kuliso spremenil v otroško sobo za trike, in The Ridge, v katerem je izvedel epsko vožnjo po Nedostopnem vršacu na otoku Skye, zbral več kot 250 milijonov ogledov na Youtubu. Pred kratkim se je v Cascadii pognal čez strehe Gran Canarie in skočil v valove pod pečino, vse skupaj pa posnel s kamero Gopro. Dvakrat je bil kandidat za nagrado laureus kot ekstremni športnik leta in za naslov pustolovca leta National Geographica.

V brezkompromisnih spominih na kaos Danny pripoveduje o svojem uporniškem otroštvu na otoku Skye, začetkih v vlogi rajderja uličnih trialov, nas popelje v zakulisje svojih treningov in videov ter razkriva, kaj je potrebno, da se povzpneš na višji nivo – tako duševno kot telesno.

Pridružite se Dannyjevi razburljivi vožnji. In prinesite čelado.


»MacAskillu svet dobesedno leži pred nogami.«
- Daily Telegraph
»Je prava spletna senzacija.«
- Daily Mail
ZAUPAJO NAM
Trusted by Adidas Trusted by Intersport Trusted by Alpina Trusted by Fajallraven Trusted by Croatia Trusted by Mitsubishi
Trusted by Redbull Trusted by Adria Trusted by Continental Trusted by Garmin Trusted by Isostar Trusted by Salomon